Over Kelly Nicole

Met deze website wil ik vooral lekker veel bezig zijn met fotografie. Mooie foto’s maken en mensen uitleggen hoe zo’n camera nu eigenlijk werkt. En hoewel ik nog altijd een beetje moeite heb met vroeg opstaan om naar buiten te gaan voor de zonsopgang en een gruwelijke hekel heb aan kou, kan ik toch genieten van het opzoeken van mooie plekjes om deze vast te leggen. En naast mijn normale dagelijks werkzaamheden is het soms even passen en meten om de tijd daarvoor te vinden.

Je hoeft overigens niet een hele dure camera te hebben om mooie foto’s te maken. Met elke camera, ook met je telefoon, kun je prachtige foto’s maken. Belangrijke elementen die de foto maken zijn het licht op het moment van het maken van de foto, vaak is één van de eerste tips die je krijgt wanneer je wil gaan fotograferen, om dit te doen tijdens zonsopgang of zonsondergang. Daarnaast is natuurlijk het onderwerp van je foto van groot belang. Het is erg makkelijk om van een mooie omgeving ook een mooie foto te maken. De foto hangt voor een groot gedeelte af van jouw keuzes. Welke compositie gebruik je? Waar ga je precies staan? Aan de andere kant kan je ook van op het het eerste oog niet zo mooie plekken, prachtige foto’s maken. Dit vergt oefening en creativiteit. En dan zijn er natuurlijk nog de instellingen van de camera, als je die eenmaal doorhebt zal het je weinig moeite kosten om de juiste instellingen te vinden. Op deze website probeer ik ook uitleg te geven over de werking van je camera. Bij de foto’s zal ik ook de gebruikte instellingen weergeven.

Ik houd vooral van portret- en stadsfotografie. Maar ook macro- en natuurfotografie vind ik erg leuk. Als fotograaf zijn er altijd nieuwe dingen te leren.

Dit ben ik!