Als je je camera niet mee hebt

Vorige week had ik met een vriendin afgesproken in Bleiswijk. Omdat het best lekker weer was, heb ik besloten om op de fiets te gaan. Een ritje van ongeveer drie kwartier door mooi landschap. Door Bleiswijk en langs de Rottemeren. Op meerdere momenten heb ik gedacht dat het jammer was dat ik mijn camera niet mee had. Maar gelukkig heb ik mijn telefoon wel altijd bij me. En ook met je telefoon kun je mooie foto’s maken. Je hebt namelijk echt geen dure camera nodig. Vooral wat er op de foto staat en hoe deze is gemaakt is belangrijk voor het maken van een mooie foto.

Deze foto maakte ik tijdens de fietsrit, met de Samsung s10 met groothoeklens. Ik ben groot fan van weerspiegelingen in het water en van mooie luchten. En ook in Nederland zijn er genoeg mooie landschappen te vinden. Af en toe moet je alleen even zoeken.

Wat je niet ziet is dat rechts, precies buiten beeld, een prullenbak staat. En aan de linkerkant loopt een snelweg. Wanneer één van deze elementen op de foto had gestaan, dan zou de foto er heel anders uit hebben gezien. Wat ik hiermee probeer te zeggen is dat je eigenlijk overal wel een mooie foto van kan maken. En daar hoef je niet altijd je camera en lenzen voor mee te zeulen. Deze plek heb ik overigens niet toegevoegd aan het lijstje van plekken waar ik nog naar toe wil met camera.

Lees ook:

  • Geen gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.